top of page
Image by Sonika Agarwal

Getuigenissen

Goed leven is een kunst, het is een kunst om bewust te koesteren, te verbinden en voluit te leven.

Lees hieronder de getuigenis van een aantal mensen die ik mocht helpen op dit pad. 

Over Afscheidsvieringen

"Eerst en vooral een hartelijke dank voor de organisatie van Johan zijn afscheidsdienst. Jullie doen dat zeer goed en hebben duidelijk veel ervaring. Er gaat toch veel emotie mee gepaard en iedereen gaat daar anders mee om. We ontvingen enkel positieve reacties. Zelfs mensen die Johan niet echt persoonlijk kenden, vertelden dat hij wel een speciaal persoon was en dat ze hem op die manier toch een beetje hadden leren kennen. Dat is hartverwarmend!
De praktische zaken en afspraken liepen heel vlot, de teksten en de muziek blijven ons altijd bij. Dank voor jullie ondersteuning en hulp hierbij."

Liesbet

"Voor de herdenkingsplechtigheid van onze moeder hebben we beroep gedaan op Greet. Voor ons leek het haast een onmogelijke taak om een levensverhaal samen te brengen in één enkele tekst maar Greet is daar zonder meer in geslaagd. Tijdens het voeren van een rustig en aangenaam gesprek waarbij vooral de juiste gerichte vragen gesteld werden, wist ze een treffend levensverhaal te schetsen. 

Ze nam voor ons alle tijd en zorgde op die manier tevens voor een rustmoment in deze stressvolle tijden.

'Alles komt goed' verzekerde ze en het deed deugd om dat te horen. 

En het kwam inderdaad goed. De wijze waarop ze muziek, foto’s, levensverhaal en eigen bindteksten tot een mooi geheel wist te smeden, zal ons bijblijven. De teksten werden op een doorleefde manier gebracht, wars van alle anekdotiek. Het was net alsof zij zelf afscheid nam van een goede vriendin."

Annelies en Erik

"We hebben en zullen altijd warme herinneringen hebben aan dat mooi afscheidsmoment en dat biedt troost. Onlangs zagen we je ook aan het werk bij het afscheid van een kennis.

Je doet dit met hart en ziel en dat voel je."

Liesbet

 

Greet ontving ons hartelijk en zorgde voor een ingetogen sfeer tijdens de afscheidsviering n.a.v. het verlies van mijn vader.

Met haar warme stem bracht ze een prachtig openingsverhaal en flakkerde ik heel even weer op bij het beluisteren van de samenvatting van mijn vaders levensloop."

Elsie De Smedt

Over Coaching

 

"Vanaf het moment dat ik aanklopte, stond er een heel enthousiast persoon voor mij die mij welkom heette. Dit gaf een enorm aangenaam gevoel om aan de begeleiding te starten en er ook veel zin in te krijgen. Tijdens de begeleiding was het duidelijk dat Greet zich goed kon inleven in mijn situatie, en dat stelde me op mijn gemak. Ze reikte me telkens stap voor stap tools aan waardoor ik tot nieuwe inzichten kwam en mijn zelfvertrouwen voelde toenemen. Door haar fijne begeleiding heb ik mijn doel/droom kunnen bereiken waar ik al een aantal jaar mee worstelde om te kunnen slapen. Vanaf vandaag is die droom werkelijkheid en kan ik er volledig voor gaan. Dikke merci!"

Larissa

Over Loopbaanbegeleiding

"Toen ik het coachingstraject bij Greet startte, voelde ik me slecht in mijn vel, ik zat er echt door. Ik was niet gelukkig met mijn leven in het algemeen. Ik wist ergens wel dat er meer in mij zat dan ik in mijn job kon laten zien, maar wist niet welke stappen te nemen. Wat verbazend was, was het feit dat het maar een paar maanden duurde eer ik, onder begeleiding van Greet en door eenvoudige oefeningen mijn zelfvertrouwen terug vond. Ik ben ook rustiger geworden, kan meer relativeren, maak tijd voor mezelf. Vanuit rust ben ik beginnen solliciteren, en al snel zag ik een vacature voor mijn droomjob.  Spannend! Ondanks de twijfel over mezelf die soms nog de kop opstak, slaagde ik voor de testen, en doe ik nu de job waar ik van droomde. Ik kreeg ook voldoende handvaten mee om, als het eens wat tegenzit, de kop niet te laten hangen maar vertrouwen te blijven hebben, daar ben ik heel blij mee."

Eva

"Ik ben bij Greet terecht gekomen na de aankondiging van een reorganisatie waarbij alle activiteiten  naar het buitenland zouden verhuizen.  De job die ik al 35 jaar deed, vroeg veel tijd en energie en gaf weinig voldoening. Ik vroeg me af: ‘Blijf ik in dezelfde mallemolen mee draaien of ga ik even over het muurtje kijken van de bank- verzekeringssector?' En ook: ‘Kan ik op mijn leeftijd (toen 56j), in de socio-culturele omgeving aan de slag, zonder een pedagogisch diploma?'  

Ik heb de begeleiding als zeer intensief ervaren. Ik kreeg situaties voorgesteld om te zien welke best bij me passen, soms best wel lastig omdat het nooit zwart-wit was. Of vragen waarvan ik pas achteraf besefte hoe belangrijk ze zijn geweest in mijn beslissingen. Wat ik altijd onderschat heb is: welke kwaliteiten/talenten kan ik meenemen vanuit mijn vrijwilligerswerk, zelfs van hoe je huishouden draaiende houdt.  Ook dat is een belangrijke spiegel.

Zo’n traject geeft je geen pasklaar antwoord. ’t is een proces dat je gaat en waar je voor open moet openstellen. Greet bleef soms doorvragen, zodat ik het totale plaatje helder kreeg. Jezelf laten ontdekken hoe groot het verschil is met de realiteit op dat moment, de inzichten die je kreeg en de dromen die aan de basis lagen om dit traject te starten. 

Met nog eens een paar doordringende vragen was het duidelijk. Ik moest de uitdaging aangaan, ik had uiteindelijk ook niets te verliezen. Vanaf het moment dat ik de laatste sollicitatie uitstuurde was er z’n overweldigend gevoel dit komt goed. Ik ben nooit zo ontspannen en zelfzeker op gesprek gegaan.  Dit was de job die op mijn lijf geschreven was. Vooral met de kwaliteiten en talenten die ik in mijn engagement had ontwikkeld of de vormingen die ik buiten het professionele leven had gevolgd. Ik kan niet anders zeggen dat op dit moment, dit de job van mijn leven is.  Nooit verwacht dat ik in een woonzorgcentrum terecht zou komen.  

Ik kijk met heel veel voldoening terug op dit traject. Het was intensief, soms confronterend, maar heel verrijkend, omdat je letterlijk even stilstaat bij waar ben ik mee bezig, wat wil ik echt in het leven en hoe kan ik er naar toe. Het is heel waardevol dat iemand anders je eigen bubbel doorprikt."

Mieke

"Greet vertrekt vanuit een zeer grote luisterbereidheid om vervolgens met

zorgvuldig gekozen methodische tools , inzichten en dynamieken stapsgewijs bespreekbaar te maken.

Ik hou een zeer goed gevoel over aan onze gesprekken en oefeningen . Zij hebben mij sterker gemaakt zowel in mijn functioneren professioneel als privé.

Haar uitgebreide kennis samen met haar zachtaardige aanpak waren het ideale spoor om de mijn kwaliteiten nog meer in te zetten en er ook gelukkiger van te worden."

Katelijne

 

“Greet zet je er toe aan weer helemaal in jezelf te geloven door directe vragen te stellen over verleden, heden en toekomst. Het gaat over gedachtes, gevoelens en emoties.
Een vraag die mij echt heeft getriggerd was ” Waar ligt je passie ” dit was en is een nadenkertje tot op de dag van vandaag.
Doordat ik mijn baan kwijtgeraakt was, zat ik in een soort van overlevingsmodus, een nieuwe baan vinden dus wat in mijn hoofd aan mijn leeftijd van 57 jaar niet zo evident zou zijn. Maar tegen het einde van het traject had ik al een nieuwe baan gevonden.

Greet deed me het belang inzien van een goed evenwicht tussen werk en ontspanning. Ze liet me dromen, en maakte ook dat ik op een realistische manier met die dromen aan de slag ging. Ik ga nu naast mijn nieuwe job eveneens terug mijn passie ‘paardrijden en coaching met paarden’ combineren om hierin verder te gaan, en zo ook meer harmonie te creëren in mijn leven.

Ingrid

 

Over Life Planning

 

"Lieve Greet, tijdens mijn burn out kwam ik met jou in aanraking en ik had het gevoel dat ik graag wou dat jij even meeliep op mijn levenspad.  Ik bleef namelijk met die ene onbeantwoorde fundamentele vraag zitten 'wat is eigenlijk mijn missie hier op aarde'?  'Waar kan ik nu net het verschil maken voor anderen.'  Jouw aanpak via Life Planning heeft me dat heel snel duidelijk gemaakt.  Alle suggesties kwamen uit mezelf en werden door jou gebundeld, gespiegeld of benoemd.  Ik voelde duidelijk de opluchting en de opening in mezelf voor die nieuwe impulsen waarvan ik, tot mijn grote verwondering, zelf de eigenaar ben. Life starts at 50!  Terwijl leeftijdsgenoten langzamerhand aan hun pensioen denken onderneem ik stappen om mijn nieuw levenspad te bewandelen.  Bij jou vond ik de aanmoediging, de begeleiding en de warmte om het ondergesneeuwde deel in mezelf naar buiten te laten komen en vorm te geven.  Mijn droom werd zichtbaar en nu ben ik onderweg.... Een innig dankje!"

Carine

"Soms weet je de dingen wel maar is het heldere inzicht van iemand anders nodig om klare lijnen te zien. En soms zitten er verborgen regels tussen de klare lijnen verstopt. Die zie je zelf niet omdat je er met je neus bovenop zit. Dan helpt het om luidop vooruit te denken samen met iemand die positief open staat voor je verhaal en je de weg laat uitstippelen over de drempels heen.
Life Coaching met Greet Selderslaghs bracht ons als koppel samen vooruit, liet ons inzien dat wat eerst een drempel leek eigenlijk een klein opstaptje is na het opruimen van de soms zelf opgeworpen obstakels. Het bracht verandering en de durf om te dromen en ze waar te maken! Maar ondertussen is het zover: ik heb een klein vrijwilligerspostje als organist in een Protestantse kerk aangenomen. Heerlijk hoe die mensen uit volle borst meezingen en heerlijk om muziek te maken! De verbouwingen van de badkamer zijn ondertussen gestart. Door de begeleiding beseften we ook dat onze droom op heel korte termijn een eco-huis te kopen, eigenlijk voor het moment niet belangrijk is. Andere dingen wel, zoals samen op stap gaan, zonder de kinderen. En dat gaan we volgende maand doen, een hele week lang. We beseffen dat we zélf tijd moeten maken om die dingen die belangrijk zijn, en waarvan we nu zelf een goed overzicht hebben, in te plannen. Het lijkt eenvoudig, en het is dat ook, maar zonder begeleiding laat je je al te makkelijk overspoelen door allerlei dingen die niet echt bijdragen tot een gelukkiger leven. Ik ben heel blij dat we de stap gezet hebben, het was de investering meer dan waard."

Michaël

 

"Het deed deugd om als koppel tijd te kunnen maken om gericht na te  denken over ons huidig leven en onze verlangens. Anders staan we hier ook bij stil, maar nooit zo lang en zo gefocust. Greet heeft onze ontmoetingen ook steeds gestuurd met een positieve en frisse kijk op  ons verhaal. Voor ons persoonlijk heeft het  traject al een aantal veranderingen  gebracht. Niet wereldschokkend, maar stuk voor stuk zaken waar we  maar niet toe kwamen, en die ons leven comfortabeler maken. Zo komt er binnenkort een poetsvrouw, komt er iemand mee opruimen, volg ik nu zangles en heb ik me als vrijwilliger geëngageerd in  het oudercomité. De relatie met mijn moeder die al jaren minder goed was, is er sterk op vooruit gegaan, ... Mijn man en ik maken meer bewust tijd voor elkaar, zelfs op doordeweekse dagen.  De coaching heeft ongetwijfeld extra zuurstof  gegeven aan onze relatie! Een belangrijke beslissing die we te nemen hebben, schuiven we nog even voor ons uit, maar we hebben wel een meer duidelijk zicht op voor, tegens en consequenties, en dat ook dank zij de begeleiding. Doorheen het hele traject was telkens de uitnodiging te  durven dromen en stappen te zetten om dingen te realiseren. We zijn er nog mee bezig..."

Leen

bottom of page