top of page
Greet-selderslaghs-art-of-good-living00004_klein.jpg

Levensrituelen

Rituelen geven uitdrukking aan het onzegbare, hebben de kracht ons op te tillen, onze ziel te beroeren.

 

In onze maatschappij vinden ze meer en meer opnieuw hun plaats, niet alleen bij grote levensgebeurtenissen als geboorte, huwelijk, of overlijden, maar bij talloze kantelmomenten. 

 

Anders dan tevoren zijn rituelen nu maatwerk: je ondergaat het ritueel niet enkel, maar geeft het mee vorm tot iets unieks. Zo kan het op diepgaande wijze een verandering initiëren, bekrachtigen, en bestendigen. Een ritueel markeert een specifiek moment in de tijd: er is een 'voor' en een 'na'. 

Voor wie of wanneer is een ritueel gepast?

Een ritueel is een mooie manier om een diepere betekenis te geven aan een belangrijk moment. Met symbolen, gebaren, kunst, woorden, muziek, ... Het is als het openen van een deur naar een nieuwe wereld. Een ritueel kan ingezet worden bij elke belangrijke gebeurtenis of fase in je leven waarbij je de verandering positief te verankeren:

  • je gaat met pensioen en wil deze gebeurtenis anders vieren dan enkel met een feest

  • je  verhuist en wil jouw nieuwe thuis-komen meteen stevig verankeren

  • je wil je huwelijk of samenzijn op symbolische manier bekrachtigen

  • ....

Een ritueel voor jou?

Voel jij het verlangen om een belangrijke fase of gebeurtenis kracht bij te zetten? Dan kunnen we samen aan de slag gaan om hiervoor een uniek ritueel te creëeren. 

We starten steeds met een bespreking vooraf. Daarin hoor ik van jou welke verlangens er zijn en welke betekenis het ritueel moet hebben. Zodra dit helder is, gaan we kijken welke vorm hierbij past. Vanuit mijn ervaring doe ik voorstellen, en uiteraard luister ik ook naar jouw ideeën. Zo komen we tot een unieke vorm die helemaal 'klopt'. 

Vervolgens ga ik aan de slag om jouw ritueel praktisch voor te bereiden met tekst, muziek, materiaal, locatie,... Ook in deze fase blijf je nauw betrokken zodat jouw ritueel ook echt het jouwe wordt.

 

Tot slot, op de dag zelf, ben ik er om vanuit mijn ziel de jouwe te raken met de juiste woorden en gebaren. Zodat dit ritueel een onvergetelijke plek in kan nemen in je leven. 

Greet-selderslaghs-art-of-good-living00004_klein.jpg

Getuigenissen

naam
"Hier kan een getuigenis komen van iemand die vertelt over een ritueel dat door jou was verzorgd."

Hoe ziet een ritueel er concreet uit?

Binnenkort vind je hier meer info over mogelijke rituelen. 

bottom of page