top of page
Greet-selderslaghs-art-of-good-living00002_edited.jpg

Voluit leven

 • Coaching

 • Loopbaanbegeleiding

 • Life Planning


Mijn droom is dat iedereen vanuit hart en ziel kan leven en werken, en het bestaan als een kunstwerk ziet.

 

Zit je op dit moment in een fase waarin je niet meer voor 100% gelukkig bent? Sta je op een kruispunt in je leven of voor een nieuwe levensfase? 

 

Ben je moe, mis je balans, twijfel je aan de zin van dit alles, of voel je gewoon dat er zoveel meer in jou zit? 

Dan help ik je graag om zelfinzicht en vertrouwen te krijgen zodat je met rust en focus de nodige stappen kan zetten.

Coaching

Iedereen kampt wel eens met uitdagingen, tegenslagen, stress, twijfels, … Kronkels en moeilijke kruispunten horen nu eenmaal bij het leven. Wanneer je hier echter te lang in blijft hangen, kan het een grote impact hebben op je leven: je belandt in een spiraal van twijfel en besluiteloosheid en voelt je moe, uitgeblust, of ongelukkig. 

 

In je eentje is het vaak heel lastig om hier weer uit te geraken omdat je blik vertroebeld is geraakt. Je ziet de situatie niet meer helder en weet niet welke weg je het best inslaat. Je hebt zoveel dromen maar hebt geen energie om ze waar te maken. Je blijft in rondjes draaien, blijft wikken en wegen en geraakt geen stap vooruit. Of je bent in een nieuwe levensfase terechtgekomen en weet niet meer goed hoe je hier mee om moet gaan. Dan helpt het om iemand aan je zijde te hebben die je een nieuwe blik doet krijgen op de situatie en jouw aandeel hierin.

 

Als coach help ik je om andere horizonten en andere perspectieven te verkennen. In wandelcaching  gaan we ook effectief op pad om aan de hand van krachtige beelden en metaforen die we in de natuur tegenkomen, helderheid te vinden en de wijsheid in jou boven te halen.

 

Ik inspireer je, daag je uit, en moedig je aan, opdat jij in jezelf de antwoorden kan vinden. De antwoorden zitten immers niet in mij, maar in JOU. Ik houd de lantaarn op, zodat jij jouw weg kan vinden. 

 

Ik moedig je aan om heldere focus te houden zodat je bewuste keuzes kan maken en jouw unieke pad kan inslaan. 

Traject Life Coaching

Het Life Coaching traject is een traject waarin we in 4à5 coachingssessies samen op zoek gaan naar jouw diepste verlangens en dromen. We onderzoeken wat jou ten diepste vervult en wat je stoutste dromen overtreft om een leven te leiden dat betekenisvol is voor jezelf én je omgeving. Hoe wil jij op het einde van je leven terugblikken? 

 

In dit traject volgen we welomschreven stappen, maar is er tegelijk voldoende flexibiliteit om dit aan te passen aan jouw specifieke situatie. We gaan samen op zoek naar die elementen die jouw meest betekenisvolle leven uitmaken, we definiëren wat je tegenhoudt, én we achterhalen hoe je zelf die obstakels uit de weg kan ruimen.

 

We maken een realistisch en haalbaar actieplan op, ééntje waarbij je de goesting en energie hebt om het in de praktijk om te zetten. Dit traject is een proces van empowerment, waarbij je stap voor stap de touwtjes van je leven in handen neemt. Zodat je weer een gevoel van vrijheid krijgt en dingen doet die van wezenlijk belang zijn.

Loopbaanbegeleiding

In het traject Loopbaanbegeleiding staan we specifiek stil bij vragen of moeilijkheden waar je mee worstelt op gebied van je werk:

 • Je werk weerspiegelt te weinig wie je bent, kan je jouw talenten wel voldoende inzetten?

 • Je wil werk dat ertoe doet, voor jezelf, je omgeving, en de wereld.

 • Je haalt geen vreugde of energie meer uit je werk. 

 • Je voelt je opgeslorpt door jouw werk, hebt geen energie, weet niet wat je echt wil.

 • Je overweegt zelfstandig te worden, maar weet niet of dit realistisch is.

 • De relatie met je baas of collega’s loopt niet zoals je zou willen.

 • Je wil de balans opmaken van waar je nu staat, zonder de bedoeling van werk te veranderen.

 • Of je wil net een andere richting inslagen, ander werk zoeken, zelfstandig worden, …

 • Je wil meer evenwicht tussen werk en vrije tijd?

 

In deze – en nog veel meer situaties - is loopbaanbegeleiding een uitstekend idee! Omdat de overheid het belang van gelukkige werknemers (en ambtenaren, zelfstandigen) inziet, kost loopbaanbegeleiding slechts 80€ voor in totaal 7 uur professionele begeleiding. Voor deze loopbaanbegeleiding werk ik samen met Loopbaancentrum Expert@YourWork.

logo_loopbaancheques-1-1-e1467728813630.jpeg
Logo_RGB_PayOff.png

Een korte kennismaking – telefonisch of via Zoom - is gratis. Als we allebei akkoord zijn om samen in zee te gaan, begint een traject met jouw specifieke vraag als uitgangspunt. Uiteindelijk komen we tot een concreet plan van aanpak.

Greet-selderslaghs-art-of-good-living00002_edited.jpg

Getuigenissen

Carine
"Lieve Greet, tijdens mijn burn out kwam ik met jou in aanraking en ik had het gevoel dat ik graag wou dat jij even meeliep op mijn levenspad. Ik bleef namelijk met die ene onbeantwoorde fundamentele vraag zitten 'Wat is eigenlijk mijn missie hier op aarde, waar kan ik het verschil maken voor anderen.' Jouw aanpak via Life Planning heeft me dat heel snel duidelijk gemaakt. Alle suggesties kwamen uit mezelf en werden door jou gebundeld, gespiegeld of benoemd. Ik voelde duidelijk de opluchting en de opening in mezelf voor die nieuwe impulsen waarvan ik, tot mijn grote verwondering, zelf de eigenaar ben. Life starts at 50!  Terwijl leeftijdsgenoten langzamerhand aan hun pensioen denken onderneem ik stappen om mijn nieuw levenspad te bewandelen. Bij jou vond ik de aanmoediging, de begeleiding en de warmte om het ondergesneeuwde deel in mezelf naar buiten te laten komen en vorm te geven. Mijn droom werd zichtbaar en nu ben ik onderweg ..."
Katelijne

"Greet vertrekt vanuit een zeer grote luisterbereidheid om vervolgens met

zorgvuldig gekozen methodische tools , inzichten en dynamieken stapsgewijs bespreekbaar te maken.

Ik hou een zeer goed gevoel over aan onze gesprekken en oefeningen. Zij hebben mij sterker gemaakt zowel in mijn functioneren professioneel als privé. Haar uitgebreide kennis samen met haar zachtaardige aanpak waren het ideale spoor om de mijn kwaliteiten nog meer in te zetten en er ook gelukkiger van te worden."

Mijn aanpak - mijn visie

Wat voor een coach ben ik?

Ik luister, laat vragen opkomen, laat stiltes vallen, onbevangen en zonder oordeel, met humor en wijsheid, schep ruimte, open nieuwe perspectieven, ga mee op pad, exploreer en onderzoek samen met jou, kijk uit naar nieuwe richtingen, verruim je blik, ondersteun je, moedig je aan, volg je op, daag je uit, confronteer je, en geef indien nodig een schop onder je achterste. 

Ik vertrek vanuit een rijke levens-en werkervaring (ambtenaar, not-for-profit, onderwijs, HR-omgeving in de profit, …) en met een uitgebreide toolbox aan instrumenten. Ik ga aan de slag met inzichten uit de neurocognitieve wetenschappen, positieve psychologie, solution based focusing, ...  

 

Omdat iedereen anders is, en elke situatie uniek is, is mijn aanpak steeds heel persoonlijk. Mijn intentie is steeds te doen wat nodig is opdat jij de schatten die in jezelf liggen, kan aanboren, en je weer zin krijgt in je werk en leven. 

Over wandelcoaching

Soms gaan we letterlijk samen op stap. Wandelend scheppen we ruimte, ontdekken we letterlijk nieuwe perspectieven, tasten we stilzittend de ruimte af, en zien we hoe moeilijkheden omgebogen worden in mogelijkheden.

De natuur schenkt ons krachtige symbolische beelden en metaforen die hierbij enorm behulpzaam zijn, die in staat zijn om diepere lagen van wijsheid aan te boren. Zodat je blik kan veranderen, je frank kan vallen, je dingen in een ander kader kan zien, je keuzemogelijkheden vergroten, andere richtingen zichtbaar worden, en belemmerende obstakels helder worden. 

Wat is het resultaat?

Nieuwe inzichten brengen rust in je hoofd. Na de coaching zie je helder waar jouw kansen en mogelijkheden liggen en waar jij jezelf nog tegenhoudt. We werken niet met een dromerig ideaal in een verre toekomst, maar met een concreet zicht op de nabije toekomst, met realiteitszin. Ik daag je uit om jouw inzichten en diep doorvoelde keuzes niet te laten verstoffen maar je focus scherp te stellen en acties te nemen. Tot zover loop ik met je mee. Nadien is het aan jou ... 

 

bottom of page