top of page
  • Foto van schrijverGreet Selderslaghs

Waarom we appelen met citroenen vergelijken en dit niet werkt …
‘Wat een heerlijke geur toch, die citroenbloesem’, dacht de appelboom. ‘En zo mooi wit dat die bloemen zijn. En dat ze er tegelijk met de vruchten aanstaan. Daar kan ik helemaal niet aan tippen. En dan de citroen zelf, die heldergele schil, die sappige binnenkant, om nog maar niet te spreken over de veelzijdige toepassing in de keuken. Het is wel duidelijk, daarbij verzink ik helemaal in het niet.’


Ik hoor je al roepen ‘Wacht eens even! Een appel en een appelboom hebben toch minstens evenveel troeven als een citroen en citroenboom!’  Dat klopt helemaal. En toch doen we het allemaal, zowel ik als jij: ons blindstaren op de verwezenlijkingen en kwaliteiten van een ander, op wat een ander allemaal kan, doet, is, op social media publiceert, en daarbij voorbijgaan aan onze unieke kwaliteiten en capaciteiten.


Die vinden we vaak maar ‘normaal’. Terwijl iets wat voor ons makkelijk of vanzelfsprekend is, dat niet noodzakelijk voor iemand anders ook is. Daarom: spiegel je niet aan anderen, maar vier je eigenheid, jouw unieke zijn. Maak gerust eens een lijst van wat jou tot ‘jou’ maakt, van al die dingen waar je goed in bent en waar je best trots mag op zijn.


Leef ze, straal ze uit, zoals de zon kunnen ze anderen verwarmen. Niet intimideren maar inspireren …


Mocht je daarbij graag een zetje hebben, weet dat je me altijd kan contacteren voor coaching of begeleiding met VDAB-loopbaancheques. Een eerste, korte kennismaking is altijd gratis en vrijblijvend. Ik sta je graag bij om licht te laten schijnen op jouw stralende wezen!


Greet


2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page